Bangladeş Turistik Vize

Bangladeş turistik vizesi başvurusunda bulunacak olan TC vatandaşları normal Bordo pasaport hamilleri vizeye tabidir.

Yeşil (hususi) Gri (hizmet) Siyah (diplomatik) pasaportlara 90 günü geçmeyen seyahatlerde vize uygulanmaz

Bangladeş turistik vizesi müracaatında bulunacak olan tüm yolcuların, aşağıda yer alan başvuru evrakları arasında yer alan Otel rezervasyonlarının, mutlak suretle ödenmiş olması ve otelin antetli kağıdından kaşeli imzalı Konfirmasyon belgelerini istemeleri ve müracaat esnasında ibraz etmeleri gerekmektedir.Otel rezervasyonları gerçek olma yan ve ödenmeyen hiç bir başvuru kabul edilmez.

Bangladeş Turistik vizesi en fazla 90 gün tek girişli veya çok girişli olarak verilebilmektedir. Bangladeş Turistik vize ücretleri giriş sayısına göre değişiklik göstermektedir. Turistik vize işlemleri ortalama olarak 4 iş gününde sonuçlanmaktadır.Bangladeş turistik vize ücretleri Büyükelçiliğin Anlaşmalı olduğu Garanti Bankası hesabına USD ($) hesabına yatırılmaktadır. Bangladeş’e seyahat edecek yolcuların vize işlemleri sonuçlanmadan,uçak bileti almaları tavsiye edilmemektedir.

Bangladeş turist vizesi için gerekli evraklar; her yolcu için aynı olarak aşağıdaki meslek grubuna hazırlanmalıdır.

BANGLADEŞ TURİSTİK VİZE EVRAKLARI

1. Pasaport aslı (Dönüş tarihinden itibaren en az 6 ay geçerli)
2. iki adet fotoğraf (Normal vesikalık veya biyometrik ,arka fon beyaz)
3. Şirket antetli kağıdına Bangladeş Büyükelçiliği’ne hitaben gidiş amacını ve gidiş tarihini belirten İngilizce dilekçe (kaşeli ve imzalı)
4. Şirket Faaliyet Belgesi Aslı (İngilizce Tercümeli ve Tercümanlık Büroları tarafından onaylı olmalıdır.)
5. Otel Rezervasyonu (Otelin Antetli kağıdından kaşeli ve imzalı)
6. Uçak Rezervasyonu
7. Banka Hesap Dökümü Güncel ve Bakiyeli