Bangladeş Ticari Vize

Bangladeş ticari vizesi başvurusunda bulunacak olan TC vatandaşları normal Bordo pasaport hamilleri vizeye tabidir.

Yeşil (hususi) Gri (hizmet) Siyah (diplomatik) pasaportlara 90 günü geçmeyen seyahatlerde vize uygulanmaz

Bangladeş ticari vizesi müracaatında bulunacak olan tüm yolcuların, aşağıda yer alan başvuru evrakları arasında yer alan Şirket Faaliyet belgesi aslını İngilizceye çevrilmiş ve Tercümanlık bürosundan onaylanmış şekilde ibraz etmeleri gerektiğine dikkat etmelidirler.

Bangladeş Ticari vizesi en fazla 1 yıl çok girişli olarak verilebilmektedir. Bangladeş Ticari vize ücretlerigiriş sayısına göre değişiklik göstermektedir. Ticari vize işlemleri ortalama olarak 3 iş gününde sonuçlanmaktadır.Bangladeş ticari vize ücretleri Büyükelçiliğin Anlaşmalı olduğu Garanti Bankası hesabına USD ($) hesabına yatırılmaktadır. Bangladeş’e seyahat edecek yolcuların vize işlemleri sonuçlanmadan, uçak bileti almaları tavsiye edilmemektedir.

Bangladeş ticari vizesi için gerekli evraklar; her yolcu için aynı olarak aşağıdaki meslek grubuna hazırlanmalıdır.

BANGLADEŞ TİCARİ VİZE EVRAKLARI

1. Pasaport aslı (dönüş tarihinden itibaren en az 6 ay geçerli)
2. iki adet fotoğraf ( Normal vesikalık veya biyometrik, arka fon beyaz)
3. Şirket antetli kağıdına Bangladeş Büyükelçiliğine hitaben gidiş amacını ve gidiş tarihini belirten İngilizce dilekçe (kaşeli ve imzalı)
4. Şirket Faaliyet Belgesi Aslı (İngilizce Tercümeli ve Tercümanlık Büroları tarafından onaylı olmalıdır.)
5. Otel Rezervasyonu
6. Uçak Rezervasyonu
7. Bangladeş ‘den gelen ticari davetiye aslı veya fotokopisi
8. Banka Hesap Dökümü Güncel ve Bakiyeli